Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Skolinlägget som hyllas på nätet

Jim Alfredsson blev upprörd över hela situationen kring skolutredningen och ville få utlopp för sina känslor. Därför skrev han ett inlägg på Facebook som nu har delats över 180 gånger.

Det var i söndags som Jim Alfredsson skulle gå på ett möte tillsammans med andra föräldrar med barn som går i Hällevadsholms skola.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Via en grupp på Facebook har de pratat om att ordna ett möte där de kan samlas och diskutera skolutredningen som upprört flera föräldrar i Munkedals kommun.

– Jag var arg och besviken över tanken på att det kan bli omorganisationer i kommunen. Detta eftersom jag vet att det då kommer innebära ett stort nederlag för vårt samhälle Hällevadsholm, säger Jim Alfredsson, som är uppvuxen i området och som själv har gått på Hällevadsholms skolan.

– Detta handlar inte bara om en skola som kan komma att läggas ner utan det handlar om ett helt samhälle som berörs.

Efter mötet behövde Jim Alfredsson få utlopp för sina känslor. Därför satte han sig vid datorn och skrev ett långt inlägg på Facebook.

– Jag ville beröra andra på samma sätt som detta har berört mig. Jag ville få folk att tänka tillbaka på sin skola, bli påmind hur viktig den är även om man inte har barn där och kämpa för den.

Inlägget är uppbyggt som att det är Hällevadsholms skolan som skriver och det börjar såhär: "Här ligger jag. Mitt namn är Hällevadsholms skola och jag ligger i hjärtat av Bohuslän med nära till natur, sjöar och ett stenkast ifrån skog där mina elever ofta går."

Inlägget fortsätter med att skolan berättar sina renoveringar, när den byggdes och hur den format minst tre generationer. Historian speglar Jim Alfredssons egna upplevelser från skolan.

"Även min gamla matsal fick en renovering och byggdes om till fritidslokal. Och sist men absolut inte minst fick jag en ny stor bergvärme anläggning att värma mig med."

Sedan dess har inlägget hyllats på Facebook med positiva kommentarer som kommit in. "Bra skrivet Jim" och "Allt är sant, vi skriver under på det!" är bara några av kommentarerna. Inlägget har dessutom fått över 180 delningar.

– Jag trodde aldrig att mitt inlägg skulle få folk att reagera så starkt och känslomässigt. Detta är mer än vad jag någonsin kunnat hoppas på.