Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Skulle provköra bilen – slutade med biljakt i 180

Ungdomarna hade mekat med bilen och skulle provköra den lite. Men ingen av dem hade körkort. När polisen kom fick de panik och försökte smita.

En 18-åring åtalas vid Uddevalla tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Detta sedan han i december förra året försökte köra ifrån polisen i Hällevadsholm. Det var en polispatrull som tidigt en morgon fick syn på en personbil som var avställd och hade körförbud. Patrullen satte på ljuset för att stoppa bilen men i stället för att stanna försökte den köra ifrån poliserna, vilka i sin tur tog upp jakten.

Bilen körde in mot centrala Hällevadsholm, och körde där i hög hastighet genom flera bostadsområden. Sedan körde den ut på länsväg 163 och sedan E 6 söderut. Inne i bostadsområdena körde bilen enligt polisen i 90 kilometer i timmen, och som snabbast gick färden i 180 kilometer i timmen på motorvägen.

Fick nog och stannade

Efter drygt 10 minuter svängde bilen in på pendelparkeringen vid Dinglemotet och stannade, och poliserna grep bilföraren. I bilen satt även den nu åtalade 18-åringens kompis. I förhör har 18-åringen berättat att han och kompisen hade mekat med bilen och när de var klara skulle de provköra den. Ingen av dem hade körkort och när polisen kom fick de panik och kompisen uppmanade 18-åringen att köra ifrån polisen.

När han slutligen stannade bilen hade 18-åringen fått nog har han uppgett i förhör, och han berättade att han inte ens hann dra handbromsen innan polisen drog ur honom ur bilen och satte handfängsel på honom.