Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Små grodorna populär midsommardansdans i Dingle

Det traditionella midsommarfirandet i Dingle genomfördes i år som vanligt men numera är det den lokala samhällsföreningen som ansvarar för firandet tillsammans med Dingleskolans elevförbund. Det var många som såg ut att njuta av sommaren när det var dans runt midsommarstången till tonerna av "Små grodorna."

– Det här handlar om en tradition som ska leva vidare, säger Karin Blomstrand, aktiv i elevförbundet, som hälsade alla besökare välkomna.

Firandet i Dingle inleddes med tipspromenad och försäljning av fika. Sedan var det dags att resa midsommarstången. Några lokala musikanter såg till att det svängde riktigt rejält under midsommardansen. Det bjöds på flera traditionella midsommarlåtar. Både barn och vuxna verkade gilla att dans runt midsommarstången till tonerna av "Små grodorna."

Det firas midsommar på flera platser i Munkedals kommun under fredagen och lördagen. I Bärfendal inleds firandet med gudstjänst och folkdans i hembygdsgården senare under fredagen.

På lördag är det dags för firande vid Kasernas hembygdsgård med underhållning, hantverkare som visadupp vad de kunde, utställning av veteranbilar och en hel del annat.