Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snurr på helikopterbesöken i Munkedal

Minns ni gästerna som kom med helikopter för att beställa hamburgare? I helgen damp inte mindre en fem luftfarkoster ner på gräsmattan utanför Munkedals herrgård. - Hur tänker ni nu, var min första reaktion, säger receptionisten Elisabeth Flodin.

Det var i mitten av april som det uppmärksammade helikopterbesöket på snabbmatsrestaurangen ägde rum. Läs mer

I helgen var det dags igen då en tysk klev in i lobbyn på Munkedals herrgård och berättade att han och hans kamrater kom i helikoptrar.

- Han sa att det kommer fyra helikoptrar till om 20 minuter och undrade om de kunde parkera på framsidan. Men vi har lite rabatter och annat där så vi kom fram till att de skulle landa på gräsmattan bakom herrgården, säger Elisabeth Flodin.

Sällskapet var väntat, däremot inte transportmedlet.

- Vi har ju parkeringsplatser för bilar. Men det här ... jag undrade hur det skulle gå. Jag hade inte en aning att de skulle komma med helikoptrar.

Sällskapet var helt enkelt ute på en nöjestripp för att se sig omkring i Norden. Efter övernattningen i Munkedal skulle de nämligen vidare till Norge innan det var dags att bege sig hem till Tyskland igen. 

- Det var tydligen en grupp utbildade piloter som träffas varje år och gör en utlandsresa. En av dem jobbar som helikopterpilot till vardags och lär ut sina kunskaper till andra, säger Flodin.

Krögaren Pelle Johansson tycker att det var en häftig upplevelse.

- Jag tycker ändå att jag har varit med om mycket som krögare men det här var verkligen pampigt.

Munkedalsfotografen Tomas Gillberg imponerades av de tyska gästernas skicklighet i manövreringen.

- Jag har aldrig sett fem helikoptrar dimpa ner så här. Det var lite trångt men de var jätteduktiga att styra mellan lyktstolpar och träd, även om det inte var med stor marginal, säger han.