Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stal sin hyresvärds bil – totalkvaddades i olycka

En man åtalas misstänkt för en rad olika brott efter att ha varit inblandad i två olika bilolyckor på tre dagar. Med ett sedan tidigare indraget körkort.

Den 49-årige mannen åtalas misstänkt för olovlig körning och rattfylleri efter en trafikolycka i Munkedal i början på januari i år.

Enligt vittnesuppgifter ska mannen kört om tre bilar på rad vid en kurva vid Hallinden och i samband med detta kört av vägen och ner i ett dike.

Mannen hävdar att han väjde för en älg. Något som övriga vittnet inte håller med om.

Ingen person skadades i samband med olyckan men mannen togs med till polisstationen för ett alkoholutandningsprov som gav utslag.

Mådde psykiskt dåligt

I förhör säger mannen att han inte kommer ihåg mycket av helgen i fråga då han nyligen gjort slut med sin flickvän och därför vid tidpunkten mådde psykiskt dåligt.

Att han kört bil trots att han saknade körkort säger han berodde på att han skulle hämta sin hyresvärd på sjukhus som mådde dåligt och han ville vara snäll.

– Jag kör inte. Detta är första gången sedan 2007, säger mannen i förhör.

Mannen erkänner att han druckit en "liten flaska jäger" men säger samtidigt att han inte kände sig påverkad när han körde.

Mannen erkänner både olovlig körning och rattfylleri.

Stal sin hyresvärds bil

Utöver detta åtalas mannen även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning efter en trafikolycka i Borås som skedde några dagar senare.

Mannen ska då, utan tillåtelse, tagit sin hyresvärds bil och därefter kvaddat den i en trafikolycka.

Enligt mannen skulle han köra bilen till en verkstad för att köpa en bildel som behövde lagas. På vägen dit råkar han på tre rådjur som han då väjer för och hamnar i diket.

Enligt hyresvärden har bilen körförbud och varför den 49-årige mannen ville laga den kan han inte svara på.

Bjöds på cannabis

Den misstänkte mannen erkänner samtliga brott men säger samtidigt att han inte var narkotika påverkad när han körde. Enligt honom hade han blivit bjuden på cannabis kvällen innan hemma hos en vän i Trollhättan och att det var därför som polisens prover gett utslag. Han säger också att detta var första gången i sitt liv som han provat droger, att han inte gillade det alls, och aldrig skulle få för sig att göra det igen.

Hyresvärden kräver den misstänkte mannen på 60 000 kronor i skadestånd för bilen som blev skrot efter olyckan. Något som mannen i förhör säger att han accepterar.