Stänger populär julstuga med 4 000 tomtar

De senaste tio åren är det många som besökt Lindskogs julstuga i i Hedekas för att titta på de cirka 4 000 tomtarna som visats upp. Men nu har julstugan stängt och tomtarna håller på att säljas ut.
– Naturligtvis har jag sparat de finaste tomtarna, säger Gunilla Lindskog som drivit julstugan.

ANNONS
|

Att samla på olika saker är något som Gunilla Lindskog ägnat sig åt i större delen av sitt liv. Det har bland annat handlat om bokmärken, filmstjärnor, tändsticksaskar och tomtar.

Intresset för att samla på tomtar fick hon på allvar i samband med ett besök i Ullared i början av 70-talet. Hon har de senaste åren drivit en tomtestuga i sitt föräldrahem. Något Bohusläningen tidigare rapporterat om.

– Jag har lagt ner en hel del tid på detta under årens lopp. Det är inte så att jag tröttnat på att visa upp tomtarna, men det har tagit en hel del tid. Dessutom är det så att en nära anhörig tagit över stugan där tomtarna ställts ut, säger Gunilla Lindskog.

ANNONS

Under cirka tio år har den som haft intresse kunnat titta på den stora samlingen av tomtar när julen närmat sig. Det har också hänt att Gunilla Lindskog tagit emot busslaster med besökare som velat titta på samlingen.

Den som besökt Lindskogs julstuga har kunnat titta på massvis med tomtar i olika storlekar och utseende. Det har exempelvis handlat om gamla jultomtar, tomtar som spelar golf eller tomtar som lagar mat.

Men under förra året bestämde sig Gunilla Lindskog för att lägga ner julstugan som ligger i närheten av hennes bostad i Hedekastrakten, där hon bor tillsammans med sin man.

Under sommaren började hon sälja ut samlingen av tomtar som förvarats i Lindskogs lada nära hennes bostad. Hittills har hon sålt 1 500 tomtar. Hon räknar med att sälja ytterligare 1 500 tomtar i år. De finaste tomtarna, cirka 1 000 stycken, har hon behållit.

ANNONS