Stenar kastades in på E6

Under natten till onsdag ska det ha ramlat ned bitar av betong på E6 i höjd med Dinglemotet. Räddningstjänsten och Trafikverket var på plats för att dirigera trafikanter. På onsdagsförmiddagen visade det sig att det var stenar som blivit inkastade på körfältet.
– Det var inte betong som ramlat ner, utan det var stenar som kastats in av någon, säger Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket.

ANNONS
|

Det var klockan 04 under natten till onsdag som räddningstjänst och Trafikverket larmades till E6 i höjd med Dinglemotet.

– Vi är precis framme på plats och det ska vara bitar av betong som ramlar ut på E6 från någon övergångsbro där, sade Andreas Elfström, vakthavande befäl på räddningstjänsten vid Närf, klockan 04.20 natten mot onsdag.

Räddningstjänsten satte upp skyltar och bad alla trafikanter att sänka hastigheten förbi platsen.

– Vi ska få ner farten så att det inte händer något allvarligt. Hittills har vi fått in uppgifter om punkteringar och som tur är har det inte inträffat någon allvarligare olycka än, säger Elfström.

ANNONS

Enligt Trafikverket ska bland annat en lastbil ha blivit stillaståendes på vägrenen mellan Dinglemotet och Grindmotet.

Visade sig vara stenar som kastats in på vägen

På onsdagsförmiddagen meddelade Trafikverket att det inte rörde sig om betong som fallit, utan stenar som kastats in på vägen.

– Vi blev larmade i natt vid 04 och det visade sig inte vara betong, utan stenar som är inkastade av någon. Det är ett tiotal stenar som är upp till 30 centimeter stora. Huruvida det är anmält som skadegörelse vet jag inte.

– Bron kommer att stå kvar, säger Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket.

ANNONS