På tisdagsförmiddagen larmades räddningstjänst till ett flerfamiljshus i Munkedal, efter att inringare sett rök från en balkong. Arkivbild.
På tisdagsförmiddagen larmades räddningstjänst till ett flerfamiljshus i Munkedal, efter att inringare sett rök från en balkong. Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Stor utryckning efter rök på balkongen

Strax efter nio-tiden på fredagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till centrala Munkedal efter att inringare sett rök från en balkong. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

ANNONS
|

Vid klockan 09.11 på fredagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus i centrala Munkedal efter att inringare sett rök från en balkong.

Räddningstjänst, ambulans, och polis skickades till platsen. Väl på platsen kunde räddningstjänsten konstatera att det inte handlade om en brand.

– Det är en cigarett som har börjat ryka, men det är ingen brand. Vi har släckt cigaretten och är kvar på plats en liten stund till, säger Mattias Jonasson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Vid tio-tiden kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Det var en stor ansamling av cigarettfimpar som låg på balkongen. Därför kom det så mycket rök, säger Mona Hedman vid räddningstjänsten.

ANNONS

Ingen person uppges ha skadats i samband med händelsen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS