Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På nyårsafton kolliderade ett tåg och en personbil.
På nyårsafton kolliderade ett tåg och en personbil.

Tåg och bil kolliderade utanför Munkedal

Strax innan klockan 17 på nyårsafton kolliderade en bil och ett tåg utanför Munkedal, i höjd med Svarteborg. En person fördes till sjukhus med ambulans, och har enligt sjukvården lindriga skador. Olyckan orsakade förseningar i tågtrafiken och ställde in avgångar. Vid 20.30-tiden återgick trafiken till det normala.

Vid en obevakad järnvägskorsning krockade en bil med ett tåg under fredagskvällen. i samband med kraschen släpades bilen med tåget en bit och hamnade på taket.

Föraren, som var ensam i bilen, lyckades ta sig ut och ska ha varit vaken och talbar när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det har varit en allvarlig kollision, säger Carl Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

– Vi har ingen misstanke om brott. Det var ingen alkohol inblandad eller något sådant, fortsätter han.

Enligt polisen ska mannen ha haft svårt att minnas vad som hänt på platsen och fått föras till sjukhus med ambulans. Strax efter midnatt på nyårsaftonen meddelar sjukvården att olycksoffrets skadeläge är lindrigt.

– Den skadade är en man som har lindriga, inre skador. Han är dock kvar för vård på sjukhuset, säger Hanna Skaresund, NU-sjukvårdens tjänsteman i beredskap.

Utöver ambulans kallades både polis och räddningstjänst till platsen.

Ett 20 till 30-tal passagerare ska ha varit ombord på tåget när det krockade, men ingen uppges ha skadats i samband med olyckan. Det var Västtrafiks pendeltåg mellan Göteborg och Strömstad som drabbades. Krocken ledde till förseningar i tågtrafiken och flera avgångar ställdes in, men biltrafiken i närheten av olycksplatsen ska inte ha påverkats.

– Tåget är i körbart skick. De ska byta lokförare, vilket man gör enligt rutin, innan de kan köra vidare när bärgningen är färdig, säger Carl Anton Lindblom.

Vid 20.30-tiden kunde tågtrafiken återgå till det normala. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och händelsen utreds som en trafikolycka.