Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Trafikfarliga skyltar längs E6 ska bort

Nu har Munkedals kommun bestämt sig för att ta i med hårdhandskarna mot olovlig skyltning i närheten av E 6. I några fall hotar kommunen med vitesföreläggande på 100 000 kronor och ytterligare åtgärder.

Det är samhällsbyggnadsnämnden i Munkedal som nu agerar för att få bort reklamskyltar längs E6 som befaras påverka trafiksäkerheten. Tre fastighetsägare, som tidigare kontaktats av kommunen, riskerar att få betala en hel del pengar för reklamskyltar som satts upp utan tillstånd.

Nämndens beslut innebär att fastighetsägarna måste ta bort sina reklamskyltar inom fyra veckor. Ett vitesföreläggande på 100 000 kronor kommer att tas ut om inte föreläggandet följs. Och inte nog med detta. Efter detta ska ett löpande vite på 25 000 kronor tas ut för varje påbörjad vecka.

I ett fall har Samhällsbyggnadsnämnden beslutat att avvakta i väntan på länsstyrelsen ska behandla en ansökan från en fastighetsägare om tillstånd för den skylt som satts upp.

– För ungefär ett år sedan träffade vi företrädare från andra kommuner och diskuterade att göra en gemensam satsning för att få bort de olovliga skyltarna längs E6. Det har inte hänt så mycket sedan dess. Nu har vi bestämt oss för att gå vidare på egen hand för att få bort skyltarna. I ett första skede handlar det om att skyltarna längs E6:an ska tas bort, säger Matheus Enholm (SD), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Nästa steg i Munkedals kommun blir att göra en kartläggning av de skyltar som placerats ut på vägarna in till de olika samhällena.