Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Två brukare på äldreboende i Munkedals kommun har smittats av covid-19. Bild: Bengt Nilsson

Två brukare smittade med covid-19 i Munkedal

Två vårdtagare på ett vård och äldreboende i Munkedals kommun har efter provtagning konstaterats smittade av covid-19. Både personal och anhöriga har informerats om det inträffade.

- Det finns fastställda rutiner för vad som ska göras i den här typen av situationer. I det här fallet är det en läkare som tagit beslut om provtagning. Vi vet inte hur smittan tagit sig in på vård och äldreboendet. Men våra direktiv till personalen är att de ska stanna hemma så fort de känner sig sjuka, säger Catharina Dunghed, förvaltningschef inom välfärdsförvaltningen i Munkedals kommun.

Den var den 24 april efter provtagning som två bekräftade fall av covid-19 konstaterades. Och det handlar inte om vårdanställda utan om två brukare, enligt Dunghed,

Enligt information på kommunens hemsida finns det skyddsutrustning som används enligt gällande rutiner. All personal inom vårdnära verksamheter arbetar enligt gällande hygienrutiner och framtagna riktlinjer från Västra Götalandsregionen och Folkhälsomyndigheten.