Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För några år sedan hade GB-grossisten i MUnkedal problem med återkommande stölder. Under onsdagsnatten inträffade det igen. Bild: Lasse Edwartz
För några år sedan hade GB-grossisten i MUnkedal problem med återkommande stölder. Under onsdagsnatten inträffade det igen. Bild: Lasse Edwartz

Två gripna efter inbrott hos glassgrossist i Munkedal

Under onsdagsnatten grep polis två personer som misstänks ha stulit glass från en grossist i Munkedal. Männen stoppades av polis när de försökte fly från platsen i bil.

Vid tvåtiden på natten mot onsdag gick ett inbrottslarm hos GB-grossisten i Munkedal. Övervakningskameror fångade två person på bild, som syntes springa från platsen bärandes på kartonger.

Polis larmades till platsen och väl framme konstaterades att en glassbil brutits upp och att det låg glass runtomkring bilen. Poliserna såg också en bil som lämnade området kring platsen och följde efter denna.

– Det var inte ett särskilt långt förföljande, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Efter en kortare sträcka stannade bilen och två personer sprang från bilen till fots. Personerna kan snabbt fångas in och grips misstänkta för att ha stulit glass genom inbrott. Det handlar om två män, den ena i 20-årsåldern, den andre i 35-årsåldern. Den yngre misstänks även för ringa narkotikabrott.

GB-grossisten i Munkedal kör ut glass till butiker i området, och har historiskt haft en del problem med stölder från deras bilar, något Bohusläningen skrivit om flera gånger tidigare, senast i somras efter att tre personer hade synts ta sig in i en glassbil.

LÄS MER: Tjuvar siktar in sig på glass

LÄS MER: Glassugna tjuvar stal Magnum

LÄS MER: Två döms för misslyckad glasstöld