Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två minibussar och en personbil i krock på E6

Under tidig tisdagsmorgon kolliderade två minibussar och en personbil på E6 i Munkedal, varav ett av fordonen misstänks vara stulet. Därefter ska en person ha lämnat bilen och sprungit från platsen.

Det var vid klockan 04.41 under tidig tisdagsmorgon som räddningstjänsten fick in ett larm om att en trafikolycka inträffat på E6 mellan Håbymotet och Munkedalsmotet.

– Det är två minibussar och en personbil som på något sätt har krockat där. Ett av fordonet står taskigt till och kommer att bärgas från platsen, säger Peter Gustafsson, räddningstjänstens inre befäl vid Närf.

Ambulans larmades också till platsen.

– Det har inte blivit några personskador. Alla ska ha varit ute ur bilarna och ambulansen har kunnat lämna, säger Peter Gustafsson.

En person sprang från platsen

Körfältet i södergående riktning stängdes av helt men var vid halv sju på morgonen åter öppet för trafik.

Även polisen larmades till platsen.

– Vi är där just nu. En av parterna ska ha lämnat bilen springandes så vi är där och söker med hundpatruller, sa Magnus Schildt, polisens vakthavande befäl vid polisen i Väst då.

Enligt Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare i västra Fyrbodal, har polisen i nuläget upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka. Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen, kan även säga att de misstänker tillgrepp av fortskaffningsmedel då ett av fordonen som varit inblandade i olyckan tros vara stulet.

Vid nio på morgonen har ärendet övergått i allmän spaning efter personen som avvek från olycksplatsen.

– Vi har fortfarande inte stött på någon person så vi får se hur det utvecklar sig under dagen, säger Fredrik Svedemyr..