Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Dick Gillberg
Bild: Dick Gillberg

Ungdom fastnade i gunga – fick klippas loss

Vid 18-tiden på söndagen fick räddningstjänsten rycka ut till Munkedal för att hjälpa en person som satt fast i en gunga.

Räddningstjänsten fick åka ut till en lekplats i Munkedal för att hjälpa en ungdom som fastnat i en gunga. Gungan var egentligen till för små barn och personen satt såpass fast att den behövde klippas loss.

– Det var en person som var alldeles för stor för den gungan, säger Tony Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

– Det är inte första gången det hänt. Det är rätt så vanligt, tyvärr.

Ungdomen ska ha suttit fast i gungan runt en halvtimme, enligt Tony Karlsson. Först försökte både föräldrar och grannar att hjälpa personen att komma loss, men de lyckades inte.

– Det ska nog röra sig om en ren olyckshändelse, det hoppas jag iallafall. De försökte få loss personen. De som var där försökte till och med klippa gungan själva men det funkade inte, säger Tony Karlsson.

Räddningstjänsten menar att om man skulle fastna i en gunga är det bäst att först försöka ringa någon närstående eller be om hjälp av någon i omgivningen innan man kontaktar dem. Ett enkelt sätt att komma loss är att ställa en stol eller pall under sig och stå på den medan man trär av gungan.

En ambulans kallades till platsen för att undersöka personen som fastnat. Denne ska inte ha behövts föras till sjukhus enligt räddningstjänsten.