Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ungdomar kräver att fritidsgård får vara kvar

Fritidsgården vid Solbergsområdet är en populär träffpunkt för många ungdomar i Munkedals kommun. Varje vecka är det närmare 200 ungdomar som kommer på besök. Nu finns det en oro över att verksamheten kommer att läggas ner.

– För mig är detta som ett andra hem, säger Diana Issa, som ofta besöker fritidsgården och också är ordförande i Munkedals förening för ungdomar.

Det handlar om en förening som bildades för att utveckla verksamheten på fritidsgården och arbeta för drogfria arrangemang för ungdomar i Munkedal.

Mycket att göra

När Bohusläningen kommer på besök är det ett 15-tal ungdomar som kommit till fritidsgården som ligger i lokaler i närheten av centrala Munkedal som tidigare användes av ett företag som sålde byggmaterial. Några av ungdomarna håller på att spela bordtennis. Andra sitter ner och pratar med varandra eller med någon av de fritidsledare som jobbar på fritidsgården. På parkeringen utanför är det några ungdomar som samlats runt en svart epatraktor.

– Jag började gå till fritidsgården redan när de öppnade för några år sedan. Det här har blivit en trevlig samlingsplats för mig och många andra ungdomar i kommunen, säger Emanuel Lundin.

Är oroliga

Fritidsgården i Munkedal startade för några år sedan och fick då möjlighet att flytta in i tomma lokaler vid Solbergområdet. Verksamheten fick namnet Örekilsgården. Det förslag som ska behandlas av politikerna på måndag innebär att fritidsgården ska få tillgång till arbetsmarknadsenhetens lokaler som ligger i den gamla pipfabriken i Munkedal. Och att arbetsmarknadsenheten flyttar vidare till Dingle.

Det hela är en del i ett beslut om att bygga ut Utvecklingscentrum i Dingle för 8, 1 miljon. Det är fullmäktige i Munkedals kommun som har sista ordet i den här frågan och de tre partier som har avgör frågan har ännu inte redovisat vad de tycker

Oron över att verksamheten ska läggas ner utan att det finns några ersättningslokaler är stor på fritidsgården.

Uppmanar till eftertanke

Diana Issa, Rebecca Sjövall och Emanuel Lundin uppmanar nu politikerna att tänka sig för så att verksamheten får vara kvar även i fortsättningen. De hoppas också att fritidsgården i Munkedal får möjlighet att flytta in i nya lokaler.

– Det finns ett behov av bättre lokaler för den här verksamheten. Det behövs bättre utrymmen där det går att sitta och prata i lugn och ro för att ta ett exempel, säger Diana Issa.