Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_DSC0249
Västarvets utställning av Ciprian Gorgas foton skildrar Andre Olofsson resa från att vara kvinna till att bli man. Foto: Emma-Karin Björk.

Utställning om könsbyte visas

Processen från att vara kvinna och till att bli man tog fyra år. Just nu visas Ciprian Gorgans foton av André Olofssons resa i Centrumhuset.

Det är Västarvets resande utställning som kommit till Färgelanda. I An ordinary boy skildras Andrés Olofssons process från att vara kvinna till att vara man.

– Transsexuella och folk som genomgått könskorrigering har varit ganska osynliga i Västarvets utställningar och berättelser fram till nu, säger Anna Sjölander som är utställningsproducent och pedagog vid Västarvet.

Det är foton och text som berättar om fyra år av hormonsprutor, möten med psykologer och de operationer som André Olofsson gjorde för att bli man.

Fotografen som följt honom heter Ciprian Gorga och är född i Rumänien. Han är utbildad på Högskolan för fotografi i Göteborg. 2013 vann han andra pris i tävlingen Årets bild med sitt bildspel Mitt inre kön.

MEST LÄST