I februari skulle djurägaren och hunden göra ett återbesök på en veterinärklinik. Men de dök aldrig upp och veterinären försökte då nå djurägaren, utan resultat. Arkivbild.
I februari skulle djurägaren och hunden göra ett återbesök på en veterinärklinik. Men de dök aldrig upp och veterinären försökte då nå djurägaren, utan resultat. Arkivbild.

Veterinären slog larm - nu omhändertas hunden

En djurägare har inte följt veterinärens uppmaningar till återbesök. Därför har Länsstyrelsen nu beslutat att omhänderta hunden.

ANNONS
|

Djurägaren, från Munkedals kommun, tog med sig hunden till en veterinär i slutet av januari i år. Detta eftersom hunden fått en kraftig och varig öroninfektion.

Hunden fick behandling och medicin, men enligt veterinären som undersökt hunden var det riktigt illa med hundens öron. "Det var ett stort lidande för hunden och det ska även funnits en stor böld vid ena ögat".

I februari skulle djurägaren och hunden göra ett återbesök för att se hur det gått, vilket också hade påpekats vid första kontrollen. Men de dök aldrig upp och veterinären försökte då nå djurägaren, utan resultat.

Länsstyrelsen fick sedan in en anmälan och kontaktade djurägaren. Ägaren berättade att hunden mådde bra. Den hade några småsår som fortfarande var kvar men detta behandlade djurägaren. Djurägaren sa då att de skulle åka till veterinären om det blev värre men att det inte fanns något behov för det.

ANNONS

Men eftersom veterinären gjort bedömningen att hunden behövde göra ett återbesök beslutade Länsstyrelsen att förelägga djurägaren att ta med hunden till veterinärkliniken.

Inget hände och tillslut genomförde Länsstyrelsen en kontroll hos djurägaren tillsammans med en veterinär. De kunde då konstatera att hunden upplevdes ha ont och vara påverkad av infektionen som denne fått.

Djurägaren skulle då hämta ut medicin och inom 14 dagar skulle de göra ett återbesök. Men det blev aldrig så och Länsstyrelsen har med anledning av detta beslutat att omhänderta hunden med omedelbar verkan.

ANNONS