Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nu har Munkedals kommun bestämt sig för att sälja Vässjegården i Hällevadsholm. Bild: Lasse Edwartz

Vill sälja Vässjegården i Hällevadsholm

Nu gör Munkedals kommun ett försök att sälja det nedlagda äldreboendet Vässjegården i Hällevadsholm. Den nya detaljplan som tagits fram innebär att fastigheten kan byggas om till ett 30-tal nya bostäder.

– Det är många som visat intresse för den här fastigheten, säger Mats Tillander, samhällsbyggnadschef i Munkedals kommun.

Omodernt

Vässjegården i Hällevadsholm byggdes på 50-talet och har sedan dess byggts ut vid ett antal tillfällen. Men de krav som ställs på ett modernt äldreboende har inneburit att fastigheten inte längre används som ett särskilt boende. De som bodde på Vässjegården har flyttat till andra särskilda boenden i kommunen och för ett år sedan stängdes äldreboendet.

Nu har kommunen begärt in anbud på det gamla äldreboendet. Fastigheten har en yta på drygt 7000 kvadratmeter. Medan våningsytan ligger på 2500 kvadratmeter. Munkedals kommun har gjort en ändring i gällande detaljplan.

– Numera kan fastigheten användas för bostadsändamål och centrumverksamhet som exempelvis handel, säger Mats Tillander.

Begärt in anbud

Kommunen har begärt in anbud på fastigheten som ska innehålla pris och en beskrivning av den verksamhet som planeras. Det kan bli aktuellt med budgivning om det kommer in flera anbud som ligger nära varandra.

Just nu jobbas det för fullt för att kunna bygga ett nytt särskilt boende i Dingle som ska täcka det behov som finns av platser inom särskilt boende i Munkedals kommun de närmaste åren.