Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Villa i lågor under natten till måndag

En villa i Dingle började brinna under natten till måndag. Öppna lågor slog ut från övervåningen men alla personer ska ha tagit sig ut. Räddningstjänsten var kvar på platsen fram till eftermiddagen.

Det var strax innan klockan två natten till måndag som ett larm kom om en brand i en villa i Dingle. När räddningstjänsten kom fram till platsen brann det med öppna lågor från övervåningen.

Släckningsarbetet pågick hela natten och på måndagsförmiddagen jobbade de med släckning på vinden.

– Som det ser ut nu kommer vi lyckas rädda huset, men ska inte säga helt säkert. Det har varit en rejäl brand, säger Johan Bäckström, inre befäl vid räddningstjänsten Uddevalla.

Två personer ska ha befunnit sig i villan men tagit sig ut på egen hand och ingen uppges vara skadad. Polisen inledde till en början en utredning om allmänfarlig vårdslöshet men den lades ner.

– Det finns ingenting som tyder på brott, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare hos polisen region Väst.

Vad som orsakade branden är fortfarande oklart. Vid 14-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen med en enhet från Munkedal.

– Jag hoppas vi kan lämna platsen vid tre tiden. Sedan kommer någon typ av utredning göras för att se vad som orsakade branden, säger Peter Grönros, räddningschef i beredskap.