Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Vita älgen tävlade bland de bästa

I helgen avgjordes Nordic Nature Photo Contest, Nordiska mästerskapen i naturfoto, i Oslos konserthus. På plats var fotografen Ingemar Pettersson med den vita älgen från Munkedal.

Fotografen Ingemar Pettersson har följt den vita älgen i Munkedal i många år och haft upp emot 150 möten med honom. Det skriver Uddevallafotografen på sin hemsida.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Nu lyckades han kvala in med två av sina bilder bland de tio bästa i kategorin däggdjur när Nordiska mästerskapen i naturfoto avgjordes. Juryn bestod av några av nordens främsta naturfotografer som hade överlagt tillsammans med representanter från National Geographic Norden, som arrangerade tävlingen. En av bilderna som Ingemar Pettersson tävlade med var mycket riktigt på den vita Munkedalsälgen.

Den andra bilden var också tagen från Munkedal på en räv som kastar upp en sork i luften.

– Det är helt fantastisk att bilder från Munkedal kan hävda sig mot bland annat undervattensbilder på valross, späckhuggare och knölval med flera, säger Ingemar Pettersson. Tänk att naturen vi har i Bohuslän kan erbjuda så här mycket.

Bilderna räckte till en delad fjärde plats och han placerade sig i något som kallas premierad. Men det var en nöjd Ingemar Pettersson som hörde av sig till Bohusläningen på tisdagen.

– Det är en enorm personlig seger att hamna bland de tio bästa. Däggdjursklassen är stenhård och ofta utmärker sig bilder från bland annat Svalbard, Island och Norge. Att jag lyckas få med två av mina bilder är jättestort, säger han.