Under vinjetten Nära samlar vi reportage och artiklar kring ämnen som ligger just er nära. Här kommer du att kunna läsa om relationer, familj, hälsa, bostad och privatekonomi.
Under vinjetten Nära samlar vi reportage och artiklar kring ämnen som ligger just er nära. Här kommer du att kunna läsa om relationer, familj, hälsa, bostad och privatekonomi.

Sara Kirudd: Bohusläningen Nära – berör, engagerar och inspirerar dig

Nu kommer vi närmare varje vecka. Varje torsdag ger vi er Bohusläningen Nära. Här lyfter vi ämnen som berör, engagerar och inspirerar dig. Och du kan vara med och påverka. I det vardagliga händer livet och på den resan vill vi vara med, skriver Sara Kirudd.

ANNONS
|

I går var jag ledig med mina barn, mitt i veckan, på en helt vanlig grå trist onsdag i mars. Skolorna var stängda. Vi förvandlade en vardag till en familjetid. Det kändes lite som vi fick en extra dag i livet. Men det fick mig också att börja fundera över det där med livet? När är det egentligen det sker?

Kanske är Lennart Hagströms boktitel ”Livet är det som sker när vi pysslar med annat” det bästa svaret. Allt händer på en och samma gång och dagarna rusar fram. Samtidigt är det mitt i det vardagliga de där unika ögonblicken skapas. Din dotters första ord, första mötet med kvinnan i ditt liv eller det svåra samtalet från läkaren.

ANNONS

När vi skriver om det som händer mitt upp i era liv gillar ni att läsa. Nyligen hälsade vi på hos en Lysekilsfamilj och fick en inblick i deras fullspäckade veckoschema eller minns ni Maria, 29 år, som flyttat i in en båt? Vi har också skrivit mycket om familjebildning och träffade, bland andra, Denise från Uddevalla som är frivilligt barnlös. Alla de här reportagen har väckt stort engagemang hos er läsare och det finns många fler berättelser att lyfta fram.

Nu kommer ni att märka att vi satsar vi lite extra på just på den här journalistiken. Under vinjetten Nära samlar vi reportage och artiklar kring ämnen som ligger just er nära. Här kommer du att kunna läsa om relationer, familj, hälsa, bostad och privatekonomi. Vi fångar upp aktuella nyheter, senaste forskningen och snackisarna i sociala medier inom dessa ämnen och tar det lite närmare.

Varje torsdag ger vi er ett nytt Närareportage där vi fått möjligheten att komma just nära. Här vill vi lyfta ämnen som berör, engagerar och inspirerar dig. Vi träffar människor i deras vardag när livet händer. Vi pratar med psykologer och experter.

Det har varit tuffa tider ekonomiskt för många ett bra tag nu. De svenska hushållens ekonomiska standard har sjunkit för första gången sedan mitten av 1990-talet, visar senaste statistiken från SCB. Även om det nu verkar som om det äntligen är på väg att vända så märks det fortfarande att konsumtionen är låg och att andrahandsmarknaden fortsätter att öka. I vårt första Närareportage hälsar vi på hos Munkedalsfamiljen Backlund som delar med sig av sina smarta spartips för hushållet för att få ekonomin att gå runt. Vi får också hjälp av ekonomiproffset och influencern Mathilda Vernersson från Uddevalla. Hon märker tydligt av att allt fler är intresserade av att få koll på sin privatekonomi. Till Bohusläningens läsare ger hon sina bästa spartips för barnfamiljer. Hon kommer även svara på era frågor i vår livechatt.

ANNONS

Vi hoppas du ska gilla Bohusläningen Nära och vi vill att du är med och bestämmer innehållet, så tveka inte att höra av er. I det vardagliga händer livet och på den resan vill vi vara med.

Vad händer i ditt liv just nu? Känner du någon vi borde berätta om? Tipsa oss!

Skicka i väg ett mejl till redaktionen@bohuslaningen.se eller ring oss 0522-99 099. Det går självklart bra att vara anonym.

LÄS MER:Munkedalsfamiljens bästa hacks för att få ihop ekonomin

ANNONS