Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Narkotikahund hittade 132 kilo knark

I lastbilschaufförens hytt sniffade narkotikahunden Tammy sig fram till 132 kilo hasch. Beslaget är det största någonsin vid färjan mellan Strömstad och norska Sandefjord. – På gatan är de här drogerna värda omkring 13 miljoner kronor, säger tullchefen Sven-Øystein Ferstad.

Under den internationella dagen mot missbruk av och olaglig handel med narkotika, den 26 juni, beslagtog den norska tullen vid ett tillslag 132 kilo hasch. Beslaget gjordes i norska Sandefjord där en lastbil som anlänt med en färja från Strömstad i Bohuslän kontrollerades. 

– Vi undersökte lastbilen med både en lastbilscanner och narkotikahunden Tammy. Bakom chaufförens hytt hittade vi 132 kilo hasch i sopsäckar, säger Sven-Øystein Ferstad, sektionschef vid den norska tullen. 

Historiskt tillslag 

Han berättar att beslaget är det största som någonsin gjorts vid kontroller längs färjelinjen mellan Sandefjord och Strömstad. 

– Det är historiskt på det viset. Ett gram hasch kostar omkring 100 kronor på gatan i Norge, så där är drogerna värda omkring 13 miljoner, säger Sven-Øystein Ferstad. 

Utredningen efter tillslaget pågår fortfarande, men har nu kommit så långt att polisen gett tullen klartecken till att presentera rekordbeslaget på sin hemsida. 

– När det gäller utredningen får jag hänvisa till polisen, men de har gett oss klartecken till att gå ut med det här nu, säger Sven-Øystein Ferstad.

Gränsen mellan Sverige och Norge är hårt belastad, inte minst längs E6 där den norska tullen vid Svinesundsbron mellan de nordiska länderna regelbundet stoppar människor som smugglar allt från guld, droger och livsmedel. 

LÄS OCKSÅ: Historiskt guldbeslag i tullen - värt 3 miljoner