Nu kan alla under 25 år läsa Bohusläningen gratis – i ett halvår. Chefredaktör Gunilla Håkansson uppmanar den yngre generationen att läsa på inför valet. Och framförallt – gå och rösta!
Nu kan alla under 25 år läsa Bohusläningen gratis – i ett halvår. Chefredaktör Gunilla Håkansson uppmanar den yngre generationen att läsa på inför valet. Och framförallt – gå och rösta! Bild: Thomas Bennelind

Gunilla Håkansson: Bohusläningen gratis för dig upp till 25 år hela hösten!

Passa på att läsa på i Bohusläningen inför valet – helt gratis om du är under 25 år. Chefredaktören Gunilla Håkansson påpekar att du inte kan gnälla på politiska beslut längre fram om du inte tar chansen att rösta i årets val!

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
LocationUddevalla|
|

Jag minns hur nervöst och stort det kändes att lägga sin röst första gången och hur svårt det var att bestämma sig. Till slut, och med stor hjälp av familjens tre prenumererade papperstidningar, gick jag på valdagen iväg till vallokalen och stoppade med lätt darrande händer, i mitt tycke rätt valsedlar i rätt kuvert.

Jag tycker fortfarande att det är svårt att välja varje gång det är dags. Men jag duckar aldrig!

Att vi, du och jag, tar oss tiden att läsa på om våra hjärtefrågor och därefter väljer det parti som ligger närmast ditt eller mitt hjärta, är det som skiljer demokratier från diktaturer. Att alla vi som har rösträtt har varsin röst, som väger precis lika tungt, oavsett ålder eller status, det är fantastiskt och en rättighet som alla borde utnyttja.

ANNONS

Ta del av erbjudandet: Läs BN gratis i sex månader

Och låt ingen styra dig – på valdagen ska du tänka själv och ensam gå in i valbåset och komma ihåg – det är bara du bestämmer var du lägger din röst.

För att göra valet lättare kan du läsa om stora och små valfrågor på lokal, regional och riksnivå i Bohusläningen. Det är våra källkritiska och opartiska journalister som lyfter frågorna och ställer politikerna till svars – oberoende journalistik till skillnad från i diktaturer, där staten bestämmer vilka nyheter invånarna ska få läsa, se och lyssna till.

En sak som jag också minns från ungdomen är den ständiga bristen på pengar. Därför bjuder vi på sex månaders läsning helt gratis på vår sajt för dig som är upp till 25 år.

När perioden är slut kommer prenumerationen att avslutas helt automatiskt. Jag hoppas förstås att du kommer fortsätta att vilja ha järnkoll, inte bara på politik, utan också nöjen, sport, aktiviteter, spännande personer och händelser även efter den perioden.

Väljer du att fortsätta kommer en prenumeration i fortsättningen kosta som en biobiljett i månaden, 129 kronor.

Oavsett om du hänger på erbjudandet eller inte – gå och rösta! Annars är risken stor att du kommer att känna som min bästis Malin gjorde, ”fel” partier vann och de tog enligt hennes mening många felaktiga beslut åren efter valet. Men jag kontrade varje gång med att hon knappast hade rätt att gnälla, när hon inte själv varit med och påverkat valresultatet – utan valt att valskolka...

ANNONS

Så glöm inte att utnyttja din rösträtt och vara med och påverka Sveriges och Bohusläns framtid!

LÄS MER: Valkompass för kommun- och regionvalet 2022

ANNONS