(arkivbild) Mannen på bilden har inget med artikeln att göra. :-)
(arkivbild) Mannen på bilden har inget med artikeln att göra. :-)

Ogiltiga röster på jultomten och kungen

Jultomten, Satanistiskt initiativ och Kungen är några av de ogiltiga röster som väljare i Bohuslän har lämnat förutom det klassiska Kalle Anka-partiet.

ANNONS
|

Det är bara knappt 40 röstsedlar i årets kommunval i Bohuslän som är ogiltiga. Några är missuppfattningar av partinamn, andra har skrivit "Jag röstar blankt" och så finns det en rad av egna förslag.

I till exempel Uddevalla har en person röstat på Hej Jultomten och två på Kalle Ankapartiet. Spritpartiet fick en röst, en har lagt sin röst på rastafarilåten Bun down Babylon. Partiet Ge Sverige diktatorer istället för demokrati var också ogiltig.

I Strömstad fick Satanistiskt initiativ en röst, en gruppering som har fått ett hundratal röster runt om i landet. Mor fick en röst. I Tanum fick Kungen, Kalle Anka och Hälsopartiet var sin röst. I Lysekil fick Enhet, Piratpartiet och Skaftöpartiet var sin röst liksom Svenskarnas parti som också fått röster i Munkedal.

ANNONS

Några har också röstat på Sveriges Pensionärers intresseorganisation, Partiet det fria och Sveriges multidemokrater.

Från övriga landet kan rapporteras röster på till exempel Chipspartiet, Travhästen Sebastian, Manligt initiativ, Skitsystem, Politikerförakt och Tittut. Och en väljare har präntat "Onanister mot Nato" på sin röstsedel.

Kampen bland Dineyfigurerna fick en klar vinnare.

ANNONS