Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Båtar började brinna i hamnen

En cirka 10 meter lång motorbåt började brinna i Henåns hamn. Personer på plats började själva släcka branden. Men knappt var den släckt förrän en helt ny brand uppstod.

Strax före 14 på torsdagen larmades ambulans och räddningstjänst till hamnen i Henån, där en båt fattat eld. Det handlade enligt larmet om en motorbåt på 35 fot. Branden ska ha uppstått i motorrummet, troligtvis på grund av något tekniskt fel.

Personer på plats började själva släcka med hjälp av brandsläckare.

– De hade varit ute och kört en sväng och var på väg tillbaka. De fick hjälp av personal i hamnen. berättar Bo Hansson på räddningstjänsten.

Kort efter att räddningstjänsten anlänt, drygt 15 minuter efter larmet, rapporterades att branden var släckt. Personer på plats befarades ha andats in rök och fick undersökas av ambulanspersonal. En person kördes till sjukhus för kontroll.

Polis upptäckte ny brand

Då verkade faran vara över. Men inte. Vid 15 tiden får SOS Alarm ännu ett larm om en båtbrand.

– Vi fick in ett nytt ärende. Polisen var fortfarande på plats efter den förra branden och kontaktar oss om att det är en ny båt som börjar brinna. Den stod precis granne med den förra båten. Räddningstjänsten är där igen, säger Jonathan Jansson, teamledare på SOS Alarm.

– Vi var på plats och en polispatrull försökte släcka tillsammans med folk som var på plats men det blev väl övermäktigt och räddningstjänst larmades, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen.

Inget samband

Men det handlade inte om att elden från första båten spred sig. Tvärtom visade det sig att de båda bränderna inte hade med varandra att göra över huvud taget.

– Sannolikheten att det skulle brinna i en till båt bara en liten bit ifrån den första är en på miljonen, men så var det, säger Bo Hansson på räddningstjänsten.

I det senare fallet uppstod branden på grund av tända värmeljus. Det var dock ingen människa ombord när det började brinna. Ingen person skadades.

– Det gick ganska bra, men båten blev rökskadad, säger Bo Hansson.