Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Båtbyggaren Christoph Rassy har dött

Båtbyggaren Christoph Rassy har dött, 87 år gammal. Det meddelar sonen Magnus Rassy, tillika nuvarande ägare av det varv fadern byggde upp.

På måndagen dog Christoph Rassy efter en kort tids sjukdom. Båtbyggaren som var en av grundarna till segelbåtsvarvet Hallberg-Rassy blev 87 år gammal.

– Ingen annan person har betytt så mycket för den svenska segelbåtsbranschen som han. Hallberg-Rassy är idag en ikon inom långfärdsbåtar i hela världen, skriver sonen Magnus Rassy i ett pressmeddelande.

Christoph Rassy kom till Sverige 1960, med två tomma händer och en vilja att bygga båtar. I mitten av 60-talet startade han ett eget varv i Kungsviken, som dåvarande konkurrenten Harry Hallberg hade vuxit ur. 1972 bildades dock Hallberg-Rassy, efter att Rassys båtbyggeri köpte upp det konkurrerande varvet när Harry Hallberg drog sig tillbaka.

LÄS OCKSÅ:

I december 2020 tilldelades Christoph Rassy “Lifetime Achievement Award” i samband med Boat Builder Awards for Business Achievement, uppger Magnus Rassy i pressmeddelandet. Pris delas ut till någon som har haft "en betydande inverkan på båtbranschen under sin karriär".

Hallberg-Rassy är ett familjeägt företag som sedan början av 2000-talet drivs vidare av Magnus Rassy, son till Christoph Rassy.

LÄS MER: Stort intresse för årets första båtmässa i Sverige