Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bet och slog sin flickvän – döms till fängelse

Kvinnan blev slagen, fick en toffel kastad i ansiktet och blev biten i kinden. Vissa av händelserna skedde inför hennes barn. Nu döms hennes före detta pojkvän till fängelse.

Det är en man från Orust, som är i 30-årsåldern, som nu döms till fem månaders fängelse att ha misshandlat och ofredat före detta flickvän. Åklagare ville dock att mannen skulle fällas för grov kvinnofridskränkning, och listade sex olika punkter med händelser som inträffat under 2017, och som enligt åklagaren utgjorde ett led i en upprepad kränkning av kvinnan.

Uddevalla tingsrätt dömde dock inte mannen för samtliga händelser, men väl för tre fall av misshandel och ett fall av ofredande. Misshandeln hade skett vid olika tillfällen och handlade om att mannen dels slagit kvinnan upprepade gånger i ansiktet, dels kastat en toffla i ansiktet på henne och slutligen för att ha bitit henne så hårt i kinden så att det blev ett märke. Det sistnämnda skedde medan hon höll på att byta blöja på sitt barn.

Domstolen kommer fram till att de händelser mannen gjort sig skyldig till inte är tillräckligt för att brottet ska bedömas som grov kvinnofridskränkning. Det har enligt tingsrätten förvisso varit frågan om flera kränkande övergrepp, men de har skett inom en begränsad tid och inte varit tillräckligt allvarliga för det.

Förutom misshandel och ofredande döms mannen även för narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Och förutom fängelse döms mannen också att betala 17 000 kronor i skadestånd till kvinnan.