Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bilbrand på bro Källösundsbron – långa köer

En bil började brinna under färd på Källösundsbron på Tjörn under söndagen. Enligt polisen ska det vara långa köer på platsen.

Det var vid tvåtiden under söndagseftermiddagen polisen larmades om en brinnande bil på Källösundsbron på Tjörn.

– Det är någonting som börjat brinna under färd. Den ska bärgas. Det är ingenting som pekar mot något brott av något slag, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det har varit mycket trafik och störningar när räddningstjänsten jobbat med släckningsarbetet, uppger polisen.

Började brinna under färd

Det är oklart exakt vad som förorsakat olyckan.

– En gissning är att en bränsleledning har brustit eller så. Inga personskador. De lämnade bilen väldigt tidigt då de förstod att det här inte var något att göra åt, säger Jörgen Simonsson, insatsledare på plats från Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Personerna i bilen hade plötsligt känt en frän doft från motorn, då de körde över bron. Då stannade de och gick ur, och då började det brinna.

– Det läckte ut diesel också. Det är inte så lättsläckt när det läcker samtidigt, men det gick bra tillslut, säger Simonsson.

Inga bilar som sprängs – men fara för liv

Under räddningsarbetet har räddningstjänsten låtit bilar passera växelvis. Trots att bilar inte sprängs när de fattar eld – såsom man kan se i filmer – så är det fara för liv, förklarar Simonsson.

– Men däremot kan ju bilen stå intll något annat som brinner. Sedan när däck exploderar, då smäller det, säger han och fortsätter:

– Sedan vet man inte vad folk har i bilarna. Det är fara för liv. Röken från en brinnande bil är väldigt giftig med rök från kemikalier. Vi har haft andningsskydd på oss.

Bärgningen förmodas vara avklarad vid tretiden under eftermiddagen.

– Sedan släpper vi på igen.