Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brand i byggnad – tak öppnades för släckningsarbetet

I flera timmar kämpade räddningstjänsten under måndagsmorgonen mot en brand i en byggnad på Orust vid Svanesund. Ingen person uppges vara skadad.

Larmet om branden kom strax efter klockan 04 på måndagsmorgonen.

Enligt räddningstjänsten har byggnaden tidigare används som villa men innehåller i dag ett blivande behandlingshem. Ingen person ska ha befunnit sig i byggnaden i samband med branden.

– Vi vet ännu inte var branden startade men den har krupit uppåt så vi kommer öppna upp taket nu för att komma åt att släcka bättre, säger Hans Blohm, insatsledare på räddningstjänsten Orust.

På plats fanns tre enheter med 15 brandmän tillsammans med ambulans och polis.

– Vi har haft inne rökdykare för att kolla så att ingen befinner sig i byggnaden och nu håller vi på för fullt med släckningsarbetet. Det kommer nog att ta några timmar det här, sa han vid halv sju-tiden.

Enligt polisen kommer en teknisk undersökning att genomföras då det är möjligt att ta sig in i byggnaden för att kunna fastställa brandorsaken.

Vid halv tio tiden meddelar räddningstjänsten att branden mer eller mindre är släckt.

– Vi håller på att packa ihop nu. Vi tror fått släckt allt nu men vi kommer vara kvar på platsen ett tag för att säkerställa byggnaden, säger Hans Blohm.

I nuläget rubricerar polisen händelsen som mordbrand.