Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Branden i Henån – detta har hänt

En kraftig brand i ett flerfamiljshus i Henån startade under lördagskvällen. Ett 30-tal personer fick evakueras och cirka hälften har förlorat sina hem. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

Branden startade vid halv åtta på lördagskvällen. Samtliga boende i två lägenhetsslingor fick evakueras från sina hem. Ingen har kommit till skada.

Räddningstjänsten anlände till platsen cirka 19.45 och påbörjade ett stort släckningsarbete då elden spred sig snabbt. Alla tre stationer på Orust, Henån, Svanesund och Ellös deltog i insatsen. De fick även förstärkning från Uddevallas station som stöttade upp med ett kranfordon.

Branden var under kontroll vid 23.30 men räddningstjänsten arbetade med släckningen hela natten. De kunde lämna först vid 11.00 på söndagen. Ett 15-tal personer har blivit av med sina hem.

Orsaken till att branden startade är oklar. Polisen rubricerar i nuläget händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

– Sedan får vi se efter en teknisk undersökning. Vi vet bara att det startat i en av lägenheterna, men på okänt sätt, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid Uddevallapolisen.