Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Döms för att ha somnat på väg till sommarjobbet

Tonåringen somnade vid ratten och orsakade en olycka som blockerade 160:an. Nu döms A-traktorföraren för kraschen vid Vräland i somras.

Olyckan inträffade strax före sju på morgonen i mitten av juli. En pojke i gymnasieåldern var på väg till sitt sommarjobb och körde på väg 160 i riktning mot Henån när han somnade vid ratten. Han vaknade upp och upptäckte att han var på väg in i några stockar. Han väjde men kraschade då in i stolpen till portalen över vägen, med följd att portalen rasade över vägbanan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Föraren klarade sig utan allvarligare skador, men han kom att misstänkas för trafikbrott. A-traktorn beslagtogs av polis och tonåringen ställdes inför rätta.

LÄS MER: Åtals för att ha krockat med A-traktor

Nu har Uddevalla tingsrätt dömt honom för vårdslöshet i trafik, eftersom han somnade vid ratten och tappade kontroll över fordonet.

Han döms också för olovlig körning eftersom polisens undersökning av A-traktorn visade att den var manipulerad med på ett sådant vis att den kunde köras snabbare än 30 kilometer i timmen och inte längre var att betrakta som A-traktor, utan som bil.

Han döms till dagsböter om totalt 2 000 kronor.