Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De kan bli årets hemmadansare

Köksbuggen har tagit dem hela vägen till TV4:s studio.

Anna Fransson var hemma och vabbade med sin son på Orust när hon såg att TV4 sökte hemmadansare. De ville att folk som gillar att dansa skulle filma sin dans hemma i köket eller vardagsrummet och sedan publicera på Instagram. 

Skön dans med patrik i köket med godingar i bakgrunden😍😍😍 #nymodansskola

Ett inlägg delat av Anna Fransson (@afransson87)

Eftersom Anna har ett stort intresse för dans tänkte hon: "varför inte?"

– Jag såg det som en jätterolig grej. Sedan såg jag att filmen hade hundra visningar efter bara en stund, säger Anna Fransson. 

I TV4:s morgonprogram har dansgurun Tony Irving sedan kollat på Anna och hennes partners bugg och foxtrot. Och nu har tre av de paren som gjort dansfilmer valts ut. På onsdag morgon drar Anna och hennes danspartner Patrik Johansson på sig dansskorna och tar plats i tv-studion i Stockholm. Det är titeln årets hemmadansare som står på spel. 

– Det är sjukt spännande och en kul utmaning, en "once in a liftime experience". Det blir en bugg vi ska dansa, då händer det lite mer än om vi hade dansat en foxtrot, berättar Anna Fransson. 

Hon försöker att dansa varannan helg ungefär. De är ett gäng från Orust som åker till dansställen som Träffen i Båberg. 

– Jag är för blyg för att bjuda upp. Men det här har ju gjort att jag fått mer självförtroende. 

Dansar du ofta hemma i köket?

– Det första jag gör när jag kommer hem är att sätta på musik. Jag är ju ett dansbandsfreak och gillar rockabilly. Är det någon mer hemma så dansar jag ju gärna. Det är total lycka. Det ger mig så mycket. För mig är dansen som en drog. Man får en sådan kick av att dansa, säger hon. 

Vad som händer sedan om hon faktiskt blir korad som årets hemmadansare vet inte Anna Fransson. Men det räcker med titeln säger hon. 

– Det skulle vara en ära att bli hemmadansare. Och det räcker med att få komma upp och träffa Tony Irving.