Döms för att ha kört trimmad A-traktor

En man i 18-årsåldern döms för olovlig körning. Detta efter att polis stoppat honom körandes i en A-traktor som gick alldeles för fort.

ANNONS

Det var i vintras som en polispatrull fick syn på ett fordon som körde på en väg i Henån på Orust. Poliserna trodde först att det var en bil på grund av att den körde närmare 60 kilometer i timmen, men när fordonet stoppades förstod de att det handlade om en A-traktor.

I A-traktorn, mellan sätena, hittade polisen en växelspak med vars hjälp man kunde lägga i hög- eller lågväxel och därmed ändra hur snabbt fordonet skulle kunna framföras. Eftersom en trimmad A-traktor är att betrakta som en bil krävs körkort, vilket föraren saknade och han åtalades därför.

Föraren förnekade brottet och sa att han nyligen köpt fordonet och inte känt till att det gick att ta bort spärren för högre växel och att han inte visste hur snabbt han kört eftersom hastighetsmätaren var trasig.

ANNONS

Uddevalla tingsrätt finner trots förarens invändning att han gjort sig skyldig till olovlig körning och dömer honom till dagsböter om sammanlagt 1 500 kronor.

ANNONS