Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person har gripits misstänkt för den grova misshandeln på Orust under måndagen. Bild: Johan Nilsson/TT
En person har gripits misstänkt för den grova misshandeln på Orust under måndagen. Bild: Johan Nilsson/TT

En gripen efter allvarlig misshandel på Orust

Efter måndagens grova våldsbrott på Orust har en person gripits, misstänkt för att ha tillfogat offret skador med någon form av tillhygge. Samtidigt har den misshandlade mannen vårdats nedsövd på sjukhus.

En man på Orust skadades svårt och fick köras till sjukhus under måndagen. Han ska ha blivit utsatt för en grov misshandel där någon form av tillhygge använts. Det hela upptäcktes vid halv niotiden på morgonen efter att mannen tagit sig till en gård där han sökt hjälp. Mannen ska enligt polis ha blött kraftigt och haft allvarliga skador.

LÄS MER: Man misshandlad med tillhygge

Mannen kördes till sjukhus där han har hållits nedsövd. På tisdagen berättar polisen att mannen troligtvis kommer att väckas under eftermiddagen. Offret har på grund av detta inte kunnat förhöras av polis.

En person anhållen

Sedan händelsen uppdagades har polisen arbetat med fallet och under måndagen lokaliserades själva brottsplatsen och teknisk undersökning har gjorts. Polisen sökte också efter en eller flera gärningspersoner, och under natten greps en misstänkt.

– Vi har en frihetsberövad i ärendet. Det är en person som togs i natt av polis och anhölls av åklagare nu på förmiddagen, berättar polisens jourhavande förundersökningsledare Lars Ström på tisdagen.

Polisen lägger dock locket på om den anhållne och vill inte ens säga om det rör sig om en man eller kvinna. Misstankarna gäller i nuläget grov misshandel.