Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

En man har anhållits misstänkt för husbrand på Orust

En man i 60-årsåldern greps under torsdagen misstänkt för att ha anlagt en brand på Orust efter att ett hus och en ladugård hade brunnit ner. Under kvällen beslöt åklagare att anhålla mannen misstänkt för mordbrand.

På torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till en fastighet utanför Ellös, där det brunnit i ett hus och en ladugård. När räddningstjänsten kom fram var det dock inte mycket att göra – huset var redan helt nerbrunnet. På plats kunde även räddningstjänsten konstatera att ingen person hade befunnit sig i huset under branden.

– Det har startat nån gång under sen kväll eller natten. När vi kom dit fanns inget kvar mer än murstocken, berättar Hans Blom, räddningschef i beredskap.

Eftersom fastigheten låg avsides var det ingen som hade upptäckt branden och slagit larm i tid.

– Det ligger mitt ute i ingenstans och lite lågt mitt ute i skogen, säger han.

Polisen tog över

När räddningstjänsten var på plats kontrollerades att det inte fanns någon risk för spridning. Men mer än så gjordes inte.

– Sen kom polisen och spärrade av och tog över, säger Hans Blom.

Från polisen berättar man att en förundersökning har inletts gällande mordbrand. Och att en person har gripits som misstänkt.

– En man har gripits och kommer att höras under dagen och teknisk undersökning kommer att ske på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Senare under torsdagskvällen anhölls mannen av åklagare misstänkt för mordbrand.