Bodil Resare, chefredaktör
Bodil Resare, chefredaktör

En relevant del av vardagen

Det är med spänning jag ser fram emot Bohusläningens besök på Orust. En kommun som präglas av ö-livets vedermödor – i stort och smått.

ANNONS
|

Även om större delen av Orust ligger skyddad från havet genom närheten till fastlandet och Tjörn så är den med sin yta på drygt 34 000 hektar och omkrets på 226 kilometer inte desto mindre en av Sveriges största öar. Präglad av fiske, båt- och varvsindustri och ö-livets vedermödor i stort och smått. Säsongsboende, jämnstora samhällen med stora ytor däremellan och en stor mängd småföretagare som agerar i växelverkan med omgivningen.

Inför planarbetet med Trafikverkets nya fleråriga investeringsplan som ska antas vid årsskiftet presenterade de tre kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust ett förslag om att bygga en bro mellan Kolhättan på fastlandet och Svanesund på Orust för att avlasta trafiken på Tjörnbroarna. Vägarnas standard är ett annat hett debattämne på Orust.

ANNONS

Min egen erfarenhet av stadigvarande ö-liv begränsar sig till uppväxt- och ungdomsårens sommarboende på en ö i mellersta Norrland, men vägproblematiken och brodebatten känns igen.

Gemensamt för de av er läsare som på ett eller annat sätt har hört av er med synpunkter på tidningen, eller som stannat till för att diskutera innehållet, är att ni bryr er om den lokala journalistiken. Oavsett om det är ris eller ros, så vill ni ha vår närvaro, och det är naturligtvis något som gör oss både stolta och glada.

Det är ett förtroende vi strävar efter att leva upp till, att på ett relevant sätt vara en del av er vardag. Att visa att Bohusläningen tar lokaltidningens uppdrag på allvar och är en plattform där människor med vitt skilda åsikter och intressen kan ta del av varandras världar. Vi vill vara en del av händelseförloppet, och genom våra granskningar och fördjupningar förklara mer komplexa sammanhang. Att vara först med de lokala nyheterna och att fånga skeenden som har betydelse för dig som läsare av lokaltidningen.

Vi börjar närma oss finalen på Bohusläningens vårturné Öppen redaktion. I dag är vi på Orust, på plats i Henån i Kajutans lokaler. Möt oss, diskutera innehåll och journalistik, och upplev hur det i praktiken går till när vi arbetar med morgondagens tidning och vår nyhetssajt.

ANNONS

Väl mött!

ANNONS