Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Arnell (M) blir ordförande i utskottet för samhälle och Veronica Almroth (L) blir ordförande i utskottet för lärande.
Anders Arnell (M) blir ordförande i utskottet för samhälle och Veronica Almroth (L) blir ordförande i utskottet för lärande.

Följande har fått de ledande posterna i utskotten

Nu är det klart vilka som får de ledande posterna i de olika utskotten i Orust kommun. På kommunstyrelsens senaste sammanträde valdes nya ordföranden, vice ordföranden och ledamöter fram till 2022.

Kommunalrådet Catharina Bråkenhielm (S) blev som väntat ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott. Oppositionsrådet Lars Larsson (C) valdes till vice ordförande.

Anders Arnell (M) fick uppdraget som ordförande i utskottet för samhällsutveckling och Rolf Sörvik (V) blev vice ordförande. Veronica Almroth (FP) blev ny ordförande i Utskottet för lärande och Martin Reteike (MP) valdes till vice ordförande. Britt-Marie Andrén Karlsson (S) valdes till ordförande i utskottet för omsorg och Maria Sörkvist (C) fick uppdraget som vice ordförande.

Politikerna på Orust har tidigare valt nya ledamöter till miljö och byggnadsnämnden där Anne Kolni (M) blev ny ordförande.

På kommunstyrelsens möte valdes också representanter till bland annat folkhälsorådet, pensionärs och handikapprådet och Fyrbodals gymnasieskola.