Följde efter misstänkt rattfyllerist

När personbilen blev påkörd av en bilist som smet, följde föraren efter samtidigt som han larmade polisen. Bra gjort, tycker polisen.

ANNONS
|

Det hände vid 20-tiden på fredagen i Henån. Om personbilen stod stilla eller kom körande framgår inte av anmälan men bilenfick skador. Däremot skadades ingen person.

Personbilsföraren bestämde sig för att följa efter smitaren. Samtidigt ringde han polisen och en patrull larmades ut till området. Färden gick in på en mindre väg där den smitande bilen stannade och en kvinna i 50-årsåldern klev ur. Den efterföljande föraren höll sig lite på avstånd och gick inte ur sin bil, bland annat därför att han hade en passagerare i bilen.

Polisen var tätt efter och körde fram till kvinnan som fick blåsa i en alkoholmätare. Mätaren gav positivt utslag och hon fick följa med för ytterligare provtagning, misstänkt för rattfylleri.

ANNONS

Ulla Brehm, presstalesman på polisens länskommunikationscentral i Göteborg, tycker att den påkörda föraren handlade föredömligt.

- Man ska inte bara låta sådana här personer köra vidare men man ska naturligtvis inte heller utsätta sig för någon risk. Här kunde man följa efter på behörigt avstånd samtidigt som man informeradepolisen. Tack vare dethar man hindrat fortsatt färd och kanske också hindrat att något ännu allvarligare hade hänt. Vem vet hur det här kunde ha slutat.

ANNONS