Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Försökte bryta sig in i husbil – döms till fängelse

Två tyska turister såg en man försöka bryta sig in i deras husbil. Mannen brottades ner och hölls kvar tills polisen kom. Nu döms han till fängelse.

Den 11 maj i år hade de tyska turisterna, en man och en kvinna, parkerat sin husbil på Hamntorget i Henån och satt själva på en bänk en bit därifrån. De fick syn på en man som rörde sig vid husbilen och försökte ta sig in. Den tyske mannen konfronterar inbrottstjuven som då drar fram en batong som han hotar med. När mannen sedan börjar repa husbilen med batongen griper tysken tag i mannen bakifrån. De börjar brottas och hamnar på marken. Tysken lyckas ta batongen och håller kvar tjuven med den tills hjälp kommer.

Tjuven, en 31-årig Orustbo, har nu dömts för försök till grov stöld, försök till misshandel, olaga hot, brott mot knivlagen och skadegörelse efter händelsen i Henån. Han döms också för en rad andra brott. Bland annat för ett inbrott i Myckleby skola i augusti i fjol och för att ha stulit receptbelag medicin från ett apotek i Svanesund i juli förra året.

Mannen är dömd flera gånger tidigare, senast i vintras då han bland annat dömdes för stöld vid åtta tillfällen. Då dömdes han till skyddstillsyn med samhällstjänst. Den här gången anser tingsrätten att annan påföljd än fängelse är utesluten, och dömer 31-åringen till ett år och två månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 63 490 kronor till fyra olika målsägare.