Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Mannens flykt slutade i fiasko. Bild: Polisen
Mannens flykt slutade i fiasko. Bild: Polisen

Försökte fly polisen – körde rakt in i civilpolis

När en polispatrull körde in vid en bensinstation på Orust verkade en man få panik. Genast startade han sin motorcykel och körde snabbt från platsen. Färden slutade i att han körde in i en civilpolis och han döms nu för flera brott.

Händelsen utspelade sig i oktober förra året. Polispatrullen hade fått information om att en man stod och tankade en motorcykel utan registreringsskylt och åkte till platsen för att kontrollera mannen.

Så fort mannen fick syn på polisen flydde han bensinstationen i hög hastighet. Men mannen kom inte så långt.

– Vi försöker vända polisbilen och slår samtidigt på ljud och ljusanordningen. Då vi svängt runt, men fortfarande är kvar på bensinstationsområdet, ser vi hur motorcykeln kör in i en personbil, har en av poliserna skrivit i anmälan.

Körde in i civilpolis

Och det är inte vem som helst som mannen körde in i. Föraren var även hon polis och bilen var en civilpolisbil.

– Jag kör mot bensinstationen och han ser nog inte mig. Kollegor har blåsljus på och han har nog fullt fokus på dom. Han kör in i mig, antingen så ser han mig inte eller så hinner han inte stanna. Han ramlar omkull och motorcykeln går sönder, har civilpolisen berättat i förhör.

Tillsammans kontrollerade poliserna mannen, som klarade sig utan allvarligare skador. Däremot fattade polisen misstankar om att mannen var påverkad, vilket senare skulle visa sig stämma då urinprov visade att mannen tagit amfetamin.

50 000 kronor i böter

Under visitation hittade polisen även två gram cannabis i mannens snusdosa. Mannen hade heller inte något körkort för att köra motorcykel.

Nu har han dömts för rattfylleri, olovlig körning och två fall av ringa narkotikabrott vid Uddevalla tingsrätt. Han ska betala 50 000 kronor i böter och samt skadestånd på 2867 kronor till polisen för reparation av bilen.