Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Förslag om fartbegränsningar runt Härmanö

Efter helgens uppmärksammande tävlingar utanför Orust har en ansökan om fartbegränsningar i Härmanö ränna kommit in till Länsstyrelsen.

Bohusläningen rapporterade förra helgen om dramat när kappseglingstävlingen Härmanö runt och Smögen Poker Run krockade utanför Orust. Snabba racerbåtar trängdes med segelbåtar och allmäntrafik, vilket ledde till frustration hos både seglarna och boende i området. Efter helgen kom en privat ansökan om fartbegränsningar i Härmanö ränna in till Länsstyrelsen. Detta är inte något som Orust kommun ställer sig bakom.

– Det är inget jag tror på överhuvudtaget. Det viktiga är snarare att människor har sjövett och tar hänsyn till sin omgivning, säger Anders Arnell (M) ordförande i utskottet för samhällsutveckling.

LÄS MER: Ilska bland kappseglare mot snabba motorbåtar

Ett av problemen med förslaget är enligt Arnell att det skulle behövas för mycket bevakning och tillsyn för att upprätthålla reglerna.

– Det man får göra är att se till så att tävlingar som dessa har tillstånd. Man kan inte köra i full rulle i de smala lederna.

Nu väntar beslut från Länsstyrelsen.