Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler öar drabbade - fem båtmotorer stulna på Flatön

Fem båtmotorer stals på Flatön natten mellan måndagen den 28 november och tisdagen den 29 november.

Det skriver polisen på sin Facebook Polisen Båtsamverkan Väst. Det rör sig om en Yamaha 150 hk från 2014, en Mercury 30 hk från 2006, en Yamaha 100 hk från 2007, en Yamaha 60 hk från 2016 och en Evinrude 75hk från 2015 som alla har stulits i Traneviken.

Därmed är ytterligare en ö drabbad av båtmotorstölder.

Häromdagen rapporterade polisen om att båtmotorer för hundratusentals kronor hade stulits på Bohus Malmön. Thomas Andersson, som jobbar med polisens båtsamverkan, sade då till Bohusläningen att man tidigare haft den uppfattningen att öar klarar sig bättre än fastlandet från sådana stölder.

– På öarna har man nog länge levt i tron att det inte händer något där för att tjuvarna inte orkar ta färjan över. Det stämmer inte längre. Tjuvarna söker nya marker. Vi har sett stölder på Öckerö och på Öddö utanför Strömstad senaste veckorna, sade han vidare.

Den som har sett något som kan leda till att tjuvarna grips och motorerna hittas, kan tipsa Polisen Båtsamverkan eller ringa polisen 114 14.

Polisen skriver också på Facebook att man har fått tag på ägaren till båten som hittades norr om Grebbestad häromdagen. Det lyckades tack vare att så många delade inlägget på Facebook, enligt polisen.