Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Foto: Mikael Berglund

Flerfamiljshus brann ned till grunden

En brand bröt ut på fredagskvällen i ett flerfamiljshus vid Hälleviksstrand på Orust. Huset med fyra lägenheter blev snabbt övertänt. Under lördagsmorgonen har man inlett en förundersökning gällande mordbrand. – Det gör vi för att kunna undersöka vad det är soml igger bakom branden. Eftersom den här branden var så pass omfattande fick den rubriceringen mordbrand, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under lördagsmorgonen.

Under lördagsmorgonen uppger polisen att de har inlett en förundersökning gällande mordbrand, efter nattens våldsamma brand i ett flerfamiljshus med fyra lägenheter på Orust.

– Det gör vi för att kunna undersöka vad det är soml igger bakom branden. Eftersom den här branden var så pass omfattande fick den rubriceringen mordbrand, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under lördagsmorgonen.

Det var under den sena fredagskvällen som branden kom till polisen. 

När polisen kom till platsen konstaterades det att det rörde sig om en fullt utvecklad brand.

– Vi är tre stationer som är på platsen och arbetar, sa Marcus Larsson, räddningsledare i beredskap, inledningsvis.

Helt övertänd

Enligt räddningstjänsten var byggnaden helt övertänd och kunde inte räddas.

– Vi kämpade mest med att skydda de intilliggande husen. De ligger väldigt tätt ihop här, berättade han fortsatt.

Ingen skadad

Det är oklart vad som orsakade branden, men ingen människa var kvar i lägenheterna och det finns inga uppgifter om några personskador.

– Nej, det finns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada, sa Johan Josarp, under fredagskvällen.

När GP pratade med räddningstjänsten vid 00.30 under natten mot lördagen befann de sig fortfarande på platsen och arbetade.

– Huset har rasat nu så den värsta spridningsrisken är över. Men vi har arbetat hårt. Vinden låg på under kvällen och det hjälpte ju inte direkt, sa Marcus Larsson.

Polisen kommer så fort som möjligt att genomföra en teknisk undersökning på platsen för att kunna fastställa orsaken till branden.

 – Vi kommer att finnas på platsen under resten av natten för att övervaka brandresterna. Just nu är vi elva personer här, men vi kommer väl vara något färre under natten, sa Marcus Larsson strax innan klockan ett natten till lördag.