Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En restaurang på Stockens camping och en restaurang i Ellös har förstörts och polisen utreder brott. Bild: Ingvar Spetsmark/Hampus Eklund

Fortfarande oklart hur restaurangen sprängdes

Utredningarna pågår efter först branden och sedan explosionen på två restauranger på Orust för några veckor sedan. Men än har polisen inte fått svar på två viktiga frågor.

Den 7 och 14 november förstördes två restauranger i Stocken och Ellös genom brand respektive en kraftig explosion. Restaurangerna drevs av samma personer. Polisen har uteslutit att explosionen skulle vara en olycka, men man vet ännu inte vilket sprängmedel som använts. Vad gäller branden vet polisen ännu inte hur den startat.

Nationellt Forensiskt Centrum ska göra analyser för att om möjligt fastslå brandorsak och vad som använts vid sprängningen. Men de analyserna är inte färdiga.

– Vi får nog ha det klart för det först innan vi kan göra större saker. Men sen finns det alltid förhör att hålla och vi knackar dörr i området, säger Sten Rune Timmersjö, på polisens avdelning för grova brott.

LÄS MER: Efter bomben: Vi får vara glada att vi lever