Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gliring från Tjörn fick en tillbakakaka av Orust

En Tjörnbo försökte tidigare i veckan mota bort alla Orustbor genom att sätta upp en skylt i en rondell. Nu kontrar grannön.

”Vändzon för Orustbor”. Så stod det på den skylt som i helgen satt uppe i rondellen i Siröd, på väg mot Skärhamn. På lyktstolpen i mitten av rondellen hade någon tejpat upp den hemmagjorda skylten.

Tilltaget togs med saktmod av Tjörn kommuns kommunikationschef Eva-Karin Ohlsson.

– Den där fejden är väl snarare gamla skämt skulle jag säga. Vi tycker mycket om varandra och skämt av den här typen är det sällan vi stöter på, sa hon då och fortsatte:

– Jag har inte hört talas om något sådant tidigare. Ofta brukar sådana skämtsaker, om vi kan kalla det det, tas bort igen av den som satt dit det, sa hon till tidningen Lokaltidningen STO tidigare i veckan.

I en rondell utanför Skärhamn på Tjörn satt skylten uppe. Bild: Bengt-Åke Carlsson
I en rondell utanför Skärhamn på Tjörn satt skylten uppe. Bild: Bengt-Åke Carlsson

Fejden mellan Orust och Tjörn är något som skämtsamt hållit på i många år, men att Tjörnborna så radikalt uttryckt önskemål att få bort besökande Orustbor var det en del som blev förvånade över och skylten plockades snart ner.

Nu kontrar en Orustbo, men på ett vänligt sätt.

Istället för att skrämma bort boende på grannön så välkomnar de besökare. ”I Svanesund är alla välkomna – även arga Tjörnbor” står det på den skylt som under onsdagen sattes upp vid badplatsen i Svanesund. Avsändaren är klar, Niklas Jigberg, arrangör bakom Svanesundsfestivalen som är pappa till påhittet.

– Jag såg artikeln i Lokaltidningen och tänkte att vi borde kontra på något sätt här på Orust, men på ett vänligt sätt. Alla ska känna sig välkomna till Svanesund och Orust, även argsinta Tjörnbor, säger han till Lokaltidningen STO.