Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skador efter att den misstänka mannen ska ha kört in i bensinstationens papperskorg. Bild: Polisen

Greps av polis efter bevittnad vansinnesfärd

Ett vittne såg hur en äldre man körde in i en papperskorg vid en bensinstation på Orust. När vittnen på plats förstod att föraren var onykter körde ett av vittnena efter och ringde polis. Nu åtalas den äldre mannen för grovt rattfylleri.

Det var under våren förra året som händelsen utspelade sig. En man hade tagit sig till en bensinstation på Orust för att handla. På plats möter han en vän som pekar ut en äldre herre som var på väg ut från butiken.

Den äldre mannen, som är i 80-årsåldern, verkade kraftigt berusad. Inne på bensinstationen får vittnet höra att den äldre mannen ska ha kört in en papperskorg så att den flugit in och slagit sönder glasrutan till stationens serviceplats.

Skadorna på bensinstationens serviceplats.. Bild: Polisen

Körde efter mannen

När vittnet ser att den berusade mannen återigen sätter sig i sin bil försöker han stoppa honom. Men istället för att stanna ska den äldre mannen ha kört iväg med förardörren öppen.

Enligt vittnet ska mannen varit nära på att ramla ur bilen när han svängde ut från stationen, och först då ska han fått stängt dörren. Vittnet blev rädd för att mannen skulle köra ihjäl någon och tänkte att han var tvungen att försöka få stopp på honom.

Han kontaktade polisen och körde efter mannen, vilket enligt vittnet utvecklade sig till en vansinnesfärd. Den berusade mannen ska ha kört slalom över hela vägen och flera gånger varit nere i diket med bilen.

1,27 promille alkohol

Minst tre bilar ska ha fått väja för att inte krocka med mannen och en gående familj ska ha fått kasta sig i diket för att inte bli överkörda. Efter cirka 20 minuter stannade mannen vid sitt hem och gick in i bostaden.

När polisen anlände till platsen satt mannen hemma på sitt golv och verkade berusad samt förvirrad. Provtagning visade att mannen hade en alkoholhalt på 1,27 promille i blodet. Polisen tog hans körkort på plats och han åtalas nu för grovt rattfylleri samt smitning från trafikolycksplats.

Mannen har erkänt att han kört bilen men förnekar att ändå brott.