Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Jan Eriksson, kommunchef på Orust, har bestämt sig för att sluta. Bild: Andreas Carlsson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Hoppar av jobbet som kommunchef

För drygt fem år sedan blev Jan Eriksson, 63 år, ny kommunchef på Orust. Nu har han bestämt sig för att säga upp sig och flytta till Stockholm.

– Jag har bestämt mig för att lämna in den formella uppsägningen efter mötet i kommunstyrelsens arbetsutskott nästa vecka, säger Jan Eriksson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Orsaken till detta är att det är arbetsutskottet som anställer och avslutar tjänsten som kommunchef.

Passar bra

– Det är drygt fem år sedan jag började som kommunchef på Orust och nu har jag bestämt mig för att gå vidare. Det passar extra bra nu när en ny politisk majoritet ska ta över styret av kommunen. Det är också så att jag veckopendlat till Stockholm de senaste åren där min fru bor och arbetar. Det jag planerar är att flytta dit permanent. Däremot har jag ännu inte några bestämda planer utan bara olika idéer på vad jag ska ägna mig åt när jag slutat arbetet som kommunchef på Orust.

Hur tycker du jobbet har varit?

– Jag har trivts utmärkt och kommer att tänka tillbaka på den här perioden med glädje. Men jag vill också nämna att det varit en hel del utmaningar.

Tuff utmaning

Ett exempel på en fråga som varit svår att lösa är Henåns skola som var stäng på grund av problem med inomhusmiljön när Eriksson tillträdde jobbet som kommunchef.

Innan Jan Eriksson började som kommunchef på Orust var det tre personer som delade på tjänsten som kommunchef. Men det var en lösning som inte fungerade vidare bra i praktiken och därför togs beslut om att ha en kommunchef i stället.