Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ingen gripen efter misstänkt våldtäkt

En kvinna fördes tills sjukhus efter en misstänkt våldtäkt på Orust under söndagskvällen. Teknisk undersökning har gjorts på platsen och under tisdagsmorgonen har ingen misstänkt gärningsman ännu gripits enligt polisen.
– Ärendet är av känslig natur så det är väldigt lite vi kan säga i nuläget, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet om händelsen kom till SOS vid 20.30-tiden under söndagskvällen. Brottet ska ha skett utomhus i ett grönområde i Henån. Enligt polisen har kvinnan tagits om hand på sjukhus och hörts under under natten. Under måndagen kunde kvinnan lämna sjukhuset. Polisen vill inte uttala sig om eventuella skador.

Polisen spärrade av ett område under natten och avspärrningen hävdes inte förrän vid lunchtid på måndagen, då kriminaltekniker hade varit på plats.

– Man har gjort en teknisk undersökning på platsen, säger Hans Lippens.

Även hund användes för att söka efter spår vid brottsplatsen.

Gärningsmannen är okänd

Ärendets känsliga natur gör att polisen inte ger några detaljer kring händelsen men säger att utredning pågår. Nya förhör kommer att hållas med brottsoffret och även vittnen kommer att höras.

– Det är ett spaningsärende, gärningsmannen är okänd, säger Katarina Claesson på polisen i västra Fyrbodal.

Under tisdagsmorgonen har ingen misstänkt gärningsman gripits och polisens arbete fortsätter säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

– Det finns ingen misstänkt i nuläget vad jag vet. Kvinnan har hörts och det arbetet kommer fortsätta under dagen, säger han.