Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Inget brott bakom kvinnas död

Det finns inte längre några misstankar om att den kvinna som hittades död på nyårsdagen bragts om livet. Mordmisstankarna mot den man som suttit häktad avskrivs.

Den 4 januari häktades en man, misstänkt för mord på en kvinna på Orust. Mannen bedömdes vara skäligen misstänkt, det vill säga den lägre misstankegraden. Nu har åklagare beslutat att mordmisstankarna mot mannen ska avskrivas helt.

– Vi kommer inte att begära honom häktad på sannolika skäl för mord. Efter att vi gjort rekonstruktion och obduktion föreligger det inga misstankar, säger åklagare Carina Gustafsson.

Kvinnan hittades död utanför Henån på nyårsdagen, och omständigheterna på platsen gjorde att polisen misstänkte att det kunde ligga brott bakom kvinnans död och en man greps. Nu har alltså de misstankarna skingrats och förundersökningen gällande mord kommer att läggas ner efter att den slutliga obduktionsrapporten kommit.

I samband med att polis kom till adressen där kvinnan hittats död fann de också ett gevär, och mannen är fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott.