Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
2016 var renoveringen färdigställd efter de omfattande luftproblem som skolan haft sedan den startade 2011. Nu har nya problem uppstått.  Bild: Ingvar Spetsmark
2016 var renoveringen färdigställd efter de omfattande luftproblem som skolan haft sedan den startade 2011. Nu har nya problem uppstått. Bild: Ingvar Spetsmark

Kaklet faller av – nya renoveringar på Henåns skola

Henåns skola har haft problem sedan den stod färdigställd 2011. Nu har nya problem uppstått. Utsmyckande kakel på fasaden har börjat lossna och kommunen har återigen fått göra insatser för att rusta upp skolan.

Under en period har det utsmyckande kakel som sitter på Henåns skola börjat lossna från fasaden.

– Just det här arbetet hade inte NCC lyckats med så vi i kommunen valde att ta över ansvaret över det, säger Ronnie Nilsson, fastighetschef på Orust kommun.

Hur länge ska ett sådant här kakel sitta om det är rätt gjort från början?

– Det kan hålla i många år, säger Ronnie Nilsson,

Kommunen får ersättning för arbetet

Problemet har funnits under en längre tid och uppgörelsen mellan kommunen och NCC gjordes för drygt ett år sedan. Men det är alltså först nu som kommunen startat upprustningen.

– Vi såg att problemet började bli mer omfattande. Vi kände att vi inte ville forsätta springa där och göra upprustningar hela tiden så nu gör vi en ordentlig upprustning på hela fasaden, säger Ronnie Nilsson.

Vad innebär det för kostnader för kommunen?

– Inga alls, vi har gjort en uppgörelse med NCC och fått ersättning för arbetet, säger han.

Skolan har sedan den öppnade 2011 haft problem och fick stänga under flera år på grund av luftproblem. Men den pågående renoveringen ska inte ha att göra med de tidigare problem.